Saffrans- och mandelkaka

Saffrans- och mandelkaka

Annons

Ingredienser

    1. 400 g mandelmassa
    2. 160 g smör - rumstempererat
    3. 1 dl Socker
    4. 4 st Ägg
    5. 1 g safran
    6. 1 dl Vetemjöl
    7. 1 tsk Bakpulver
  1. till servering

    1. vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn, rör ihop den med smör och socker, gärna i en bakmaskin. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa lite till. Smörj och mjöla en rund form med 22 cm diameter. Grädda kakan i cirka 50 minuter. Låt kakan svalna innan den lossas ur formen.

    2. 2.

      Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?