Saffrans- och Kanelbullar - Grundrecept

Saffrans- och Kanelbullar - Grundrecept

Av: / Foto: Marie Schelin
150 min
85 bullar
Recept från Maria på världens saftigaste bular. Fungerar till alla vetebullar.
Annons

Ingredienser

  1. Deg del 1

    1. 50 g smör
    2. 0,5 l mjölk
    3. 50 g jäst
    4. 1 tsk salt
    5. 0,5 msk socker
    6. 2 dl kesella, mager
  2. Deg del 2

    1. 1,5 l vetemjöl
    2. 2 påsar saffran
    3. 125 g smör
    4. 1,5 dl socker
    5. 1 st ägg
    6. 2 msk russin

Gör så här

    1. 1.

      Värm mjölk och margarin till fingertemperatur. Blanda i kesella.

    2. 2.

      Smält jästen i mjölkblandningen och tillsätt salt och socker.

    3. 3.

      Tillsätt ca 1 liter vetemjöl och knåda väl. Jäs ca 1 timme.

    4. 4.

      Rör under tiden smör och socker och ägg poröst. Efter jäsning tillsätt smörblandningen samt ev kardemumma i den jästa degen. Låt gå ca 10 minuter i hushållssassistenten. Tillsätt mjöl lite i taget till degen fått en fin konsistens.

    5. 5.

      Baka ut halva degen och lägg på önskad fyllning. Annars bara rulla till fina saffransbullar.

    6. 6.

      Låt jäsa under bakduk. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Baka i mitten i ugnen ca 5-8 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?