Ryggbiffsmacka med chimichurri och färsk koriander

Ryggbiffsmacka med chimichurri och färsk koriander

Av: / Foto: Peter Phillips
35 min
4 personer
En rejält matig macka som får en välkommen skjuts av en het chimichurri!
Fler recept på:
Budgetmat, Picknickmat, Basilika, Chili, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor surdegsbröd
    2. olivolja
    3. 1–2 vitlöksklyftor
    4. 4 skivor ryggbiff (à 150–200 g)
    5. smör
    6. salt och peppar
    7. blandad sallad
    8. 1 kruka färsk koriander
  1. Chimichurri:

    1. 1 dl finhackad färsk basilika, bladpersilja och koriander
    2. 1/2 rödlök
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. 1–2 röda chilifrukter
    5. 1 lime
    6. 1/2 dl olivolja
    7. salt

Gör så här

    1. 1.

      Pensla brödskivorna med olivolja, gnid in dem med vitlök och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.

    2. 2.

      Smörstek köttet enligt önskemål, salta och peppra

    3. 3.

      Finhacka alla ingredienser till chimichurrin och blanda med saften från limen och olivolja. Smaka av med salt

    4. 4.

      Lägg lite sallad på varje brödskiva, därefter köttet och toppa med en rejäl sked chimichurri. Strö över färska korianderblad

Är innehållet i detta recept olämpligt?