Rutor och snurror

Rutor och snurror

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
10 min
70 stycken
Marsipan och nougat – en oslagbar kombination.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. florsocker till kavling
    2. 100 g röd marsipan
    3. 100 g grön marsipan
    4. 250 g kylskåpskall Odense nougat

Gör så här

    1. 1.

      Kavla ut den röda marsipanen ca 24x15 cm med hjälp av florsocker på bakplåtspapper. Ta ut nougaten från kylen. Med en mycket vass och tunn kniv halveras nougatblocket så att du får 2 lika stora bitar som tidigare i förpackningen, men tunnare.

    2. 2.

      Lägg dem sida vid sida på marsipanen. Kavla ut den gröna marsipanen till ungefär samma storlek och lägg över nougaten, tryck till lite lätt. Sätt in i kyl en stund, dela sen i rutor.

    3. 3.

      Ev överbliven marsipan kan kavlas ut till två lika stora plattor, lägg dem ovanpå varandra och rulla ihop som en rulltårta. Lägg in i kyl och skär sedan i skivor.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?