Rustikt bröd med valnötter och rödbetor

Nug

Rustikt bröd med valnötter och rödbetor

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 St Rödbeta
    2. 3 Dö Kallt vatten
    3. 25 Gram Jäst
    4. 1,5 Tsk Salt
    5. 1 Dl Valnötskärnor
    6. 7 Dl Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort bladfästet på den skrubbade rödbetan och riv den grovt. Den behöver inte skalas. Lägg rivet i en bunke. Häll på vattnet, smula ner jästen och tillsätt saltet. Vispa tills jästen löst sig. Krossa valnötterna grovt. Tillsätt dem i degspadet tillsammans med mjölet och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degskålen och låt jäsa i 1,5 Tim. Sätt ugnen på 275˚ Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Hantera den varsamt med degskrapa så all den fina luftigheten består. Forma degen till

    2. 2.

      en limpa och lägg över på en bakpappersklädd plåt. Snitta brödet med en vass kniv och ställ in i ugnen direkt. Sänk värmen till 200˚ och grädda brödet i 35 min. Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Brödet är godast på bandagen. Det går bra att frysa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?