Rustik medelhavspytt med kalamataoliver, färsk timjan och stekt ägg

Rustik medelhavspytt med kalamataoliver, färsk timjan och stekt ägg

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 ask babyplommontomater
    2. 1/2 citron
    3. 1 gul lök
    4. 2 gula paprikor
    5. 1 burk kalamataoliver
    6. 2 dl rysk yoghurt
    7. 1 kg småpotatis
    8. 1/2 kruka timjan
    9. 3 vitlöksklyftor
    10. 1 zucchini
    11. 4 ägg
    12. 2-4 krm chili flakes
    13. 1 tärning grönsaksbuljong
    14. olivolja
    15. salt
    16. 2 tsk socker
    17. svartpeppar
    18. 2 msk tomatpuré
    19. 1/2 msk torkad basilika
    20. 1 tsk torkad rosmarin
    21. 1/2 msk torkad timjan
    22. 2 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 250 grader

    2. 2.

      Lägg småpotatis i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, torkad rosmarin, 3/4 tsk salt och lite nymalen svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 20–24 min, eller tills potatisen är klar.

    3. 3.

      Skär zucchini i små tärningar. Skär paprikan i mindre bitar och finhacka löken

    4. 4.

      4. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, paprika och vitlöksklyftor i 2–3 min

    5. 5.

      Blanda ner zucchini, babyplommontomater, torkad timjan, torkad basilika, tomatpuré, socker, 3/4 tsk salt, chili flakes, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra 8–10 min

    6. 6.

      Stek äggen i lite olivolja i en medelhet stekpanna

    7. 7.

      Citronyoghurt: rör ihop rysk yoghurt, skal från citronen och 2 krm salt i en liten skål.

    8. 8.

      Grovhacka kalamataoliver och timjan. Vänd ner grönsaksfräset i ugnsformen med potatis. Toppa med oliver och timjan.

    9. 9.

      Pressa saft från den använda citronhalvan över pytten och servera med nystekta ägg och citronyoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?