Russinsurdegsbröd

Russinsurdegsbröd

Av: / Foto: Ulf Svensson
240 min
1 bröd
Ett uppskattat bröd som blir extra gott till söndagsfrukosten!
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 150 g rågsurdeg
    3. 4 dl kallt vatten
    4. 3 dl rågsikt
    5. 1½ dl russin
    6. 6–7 dl vetemjöl + lite till utbakning
    7. 2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda jäst, rågsurdeg, vatten, rågsikt, russin, vetemjöl och salt i en degblandare. Arbeta degen 5–10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk 1–1½ timme.

    2. 2.

      Vänd upp degen på mjölat bakbord och vik ihop degen till en bulle utan att knåda. Lägg bullen i en jäskorg och låt jäsa ytterligare 1 timme. Sätt ugnen på 225°.

    3. 3.

      Stjälp upp brödet försiktigt på mjölad plåt eller med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.

Tips från kocken

Blötlägg gärna russinen några timmar innan du ska baka.
Är innehållet i detta recept olämpligt?