Rulltårta med chokladtryffel

Rulltårta med chokladtryffel

Av: / Foto: Annika Broman
25 min
12 bitar
Krämig rulltårta med mörk choklad.
Fler recept på:
Barnkalas
Annons

Ingredienser

  1. 3 st ägg
  2. 2 dl strösocker
  3. 2 dl vetemjöl
  4. 1 1/2 tsk bakpulver
  5. 1/2 dl mjölk
 1. Chokladtryffelkräm

  1. 100 g mörk choklad
  2. 1 1/2 dl vispgrädde
  3. 1 st äggula

Gör så här

  1. 1.

   Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Värm grädden i en kastrull och häll den över chokladbitarna. Rör så att chokladen svalnar något och tillsätt därefter äggulan under omrörning. Ställ chokladtryffeln kallt i några tim.

  2. 2.

   Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vetemjölsblandningen och mjölken till äggsmeten. Rör så att allt blir blandat.

  3. 3.

   Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 250°, 5–7 min.

  4. 4.

   Vänd upp kakan på en sockrad handduk. Dra bort bakplåtspapperet. Skär till kanterna så att rulltårtan blir jämn och fin.

  5. 5.

   Låt kakan svalna och bred sedan på chokladtryffeln. Rulla ihop.

Tips från kocken

□Lägg rulltårtan kallt en stund innan den ska skäras så är det lättare att få snygga skivor. □Det är viktigt att rulltårtan är genomgräddad. Den kan nästan lukta lite bränt (den smakar inte bränt). □Om bakplåtspapperet inte går att dra bort – pensla med kallt vatten. □Stjälp gärna upp den färdiggräddade kakan på en sockrad handduk, i stället för på bakplåtspapper, då blir ytan oftast finare. Vill du ha den mildare – välj mjölkchoklad i stället. Chokladtryffeln ska vara tjock när du brer på den så gör den gärna några timmar i förväg.
Fler recept på:
Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?