Rulltårta med banan- och chokladfyllning

Rulltårta med banan- och chokladfyllning

Av: / Foto: Pontus Ferneman
10 bitar
En barnsligt god rulltårta med både banan och choklad.
Annons

Ingredienser

    1. 3 ägg
    2. 1½ dl strösocker
    3. ¾ dl potatismjöl
    4. 3 msk kakao
    5. 1 tsk bakpulver
  1. Fyllning

    1. 100 g mjölkchoklad
    2. 2½ dl vispgrädde
    3. 2 bananer

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250°.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten.

    3. 3.

      Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

    4. 4.

      Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett nytt bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan har gräddats på. Låt svalna med långpannan som lock.

    5. 5.

      Fyllning: Hacka chokladen ganska fint. Vispa grädden. Bred den på bottnen och fördela chokladhacket ovanpå. Skala och skiva bananerna. Lägg på dem och rulla ihop rulltårtan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?