Rulltårta med äppelmos

Rulltårta med äppelmos

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
12 bitar
Får man gäster och behöver göra något snabbt är rulltårta det perfekta alternativet.
Fler recept på:
Begravning
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 3 st ägg
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 dl vetemjöl
    5. 2 tsk bakpulver
    6. 1/2 dl mjölk
  1. Fyllning

    1. 2 dl äppelmos
    2. 1 tsk mald kardemumma
  2. Topping

    1. 2 dl vispad grädde
    2. äppelklyftor
  3. Hemgjort äppelmos

    1. 1 liter äppelmos
    2. 1 kg äpplen
    3. 1/2 dl vatten
    4. 3 dl strösocker
    5. 1 krm askorbinsyra

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten. Rör ner mjölken försiktigt. Rör inte för mycket, vänd om med en slickepott så att inte kakan tappar fluffigheten.

    2. 2.

      Klä en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm. Häll ut smeten i långpanna och släta till. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

    3. 3.

      Sockra ett bakplåtspapper, stjälp upp kakan på papperet. Lossnar den inte så dra med en fuktad trasa på gräddningspapperets baksida.

    4. 4.

      Bred ut äppelmoset genast och strö över kardemumma. Rulla samman med hjälp av bakplåtspapperet och låt kallna med skarven nedåt.

    5. 5.

      Spritsa eller klicka ut vispad grädde på kakan och garnera med äppelklyftor.

    6. 6.

      Äppelmos: Skölj, skala, kärna ur äpplena och skär i mindre bitar. Lägg i kastrull med vattnet. Koka under lock tills äpplena är mjuka, rör då och då. Tillsätt socker. Rör ut askorbinsyra i en sked med mos och blanda ner.

Fler recept på:
Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?