Rullader i senapssås

Rullader i senapssås

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 port
Den aptitliga senapsåsen är god till rulladerna!
Fler recept på:
Biffar, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 8 st lövbiffar
    2. 8 skivor rökt skinka
    3. 150 g färskost med pepparrot
    4. 4 msk smör
  1. Sås

    1. 2 dl steksky + vatten
    2. 2 msk konc kalvfond
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 3 msk dijonsenap
    5. 2 msk maizena majsstärkelse
    6. 2 tsk kinesisk soja
    7. 2 msk finhackad persilja
    8. 1 msk finhackad timjan
  2. Servering

    1. ugnsstekt klyftpotatis
    2. kokta grönsaker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Lägg på skinka och bred på ost. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i hälften av smöret så att de får fin färg. Späd med lite vatten och låt koka klart under lock ca 30 min.

    2. 2.

      Sila av skyn. Om det behövs, tillsätt vatten så att det blir 2 dl vätska. Häll i kastrull tillsammans med fond, grädde och senap. Låt koka upp och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Ge såsen ett uppkok, smaka av med soja och peppar och vänd ner örterna.

Fler recept på:
Biffar, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?