Rullad vildsvinsslagsida med fänkålsrisotto

Rullad vildsvinsslagsida med fänkålsrisotto

Av: / Foto: Lisa Björner
60 min
4 portioner
Smarrig vildsvinsrullad smaksatt med fänkål.
Fler recept på:
Risotto, Vilt
Annons

Ingredienser

    1. 1 st urbenad spjäll/slagsida av vildsvin (600–800 g)
    2. 1/2 msk krossade fänkålsfrön
    3. 2 tsk salt
    4. 1 tsk svartpeppar
    5. smör och olivolja till stekning
  1. Risotto

    1. 4 dl avorioris
    2. 1 st schalottenlök
    3. 1 st fänkål
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 dl torrt vitt vin
    6. 7 dl hönsbuljong
    7. 25 g smör
    8. 100 g riven parmesan
    9. salt och svartpeppar
    10. 1 tsk rosmarin (finhackad)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Lägg ut slagsidan och gnid in med fänkålsfröna, salt och peppar. Rulla ihop och bind upp med steksnöre. Salta och peppra rullen runt om och bryn i smör och olja.

    3. 3.

      Baka färdigt i ugnen tills den når 64° innertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter innan snöret tas bort. Skär rullen i skivor.

    4. 4.

      Finhacka löken och skär halva fänkålen i små bitar. Stek mjukt på låg värme i olivolja.

    5. 5.

      Vrid upp värmen och tillsätt riset. Fräs under omrörning i 3–4 minuter. Slå i vinet och låt det koka in helt.

    6. 6.

      Tillsätt sedan hälften av buljongen, som ska vara varm. Sänk värmen lite och låt risotton småkoka under omrörning. Späd med buljong allteftersom. När riset bara har en liten hård kärna kvar: ta kastrullen från plattan. Konsistensen ska vara ganska lös i det här läget.

    7. 7.

      Blanda i smör, parmesan, nymald svartpeppar och rosmarin. Låt risotton vila en minut under lock.

    8. 8.

      Strimla resten av fänkålen tunt, fräs i olivolja och garnera risotton med den.

Fler recept på:
Risotto, Vilt
Är innehållet i detta recept olämpligt?