Rotsellerisoppa med ost

Rotsellerisoppa med ost

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Denna vegetariska, härliga soppa värmer upp i höst- och vinterrusket med smakrik rotselleri!
Fler recept på:
Budgetmat, Soppa, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 400 g rotselleri
    2. 100 g potatis
    3. 1 st gul lök
    4. 1 msk smör
    5. 8 dl grönsaksbuljong av tärning
    6. 1 dl grädde
    7. 2 dl riven lagrad ost
    8. 1/2–1 tsk salt
    9. 2 krm vitpeppar
    10. 3 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala rotselleri, potatis och lök och skär i små bitar eller tärningar. Stek löken glansig i smör i en kastrull. Häll i rotfruktsbitarna och låt de fräsa med utan att ta färg.

    2. 2.

      Häll i grönsaksbuljongen och sjud ca 10 min tills rotfrukterna är mjuka. Mixa till puré.

    3. 3.

      Tillsätt grädden och koka upp soppan. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

    4. 4.

      Servera soppan med bröd.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Servera glutenfritt bröd till soppan. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör samt matgrädde.
Fler recept på:
Budgetmat, Soppa, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?