Rotselleri med svampstuvning

Rotselleri med svampstuvning

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Snabb och supergod middag!
Fler recept på:
Budgetmat, Morot, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg rotselleri
    2. 2 dl matvete
  1. Svampstuvning

    1. 250 g färsk svamp
    2. 2 msk smör
    3. 1 msk vetemjöl
    4. 2 dl mjölk
    5. 2 1/2 dl grädde
    6. salt, peppar
    7. 3 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva rotsellerin. Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 min.

    2. 2.

      Koka matvetet.

    3. 3.

      Ansa svampen, skär den i bitar och stek i smör. Blanda mjöl och mjölk, häll det över. Koka upp under omrörning, tillsätt grädde. Småkoka såsen ca 5 min. Salta och peppra.

    4. 4.

      Häll svampstuvningen över rotsellerin och strö över persilja. Servera med matvete och riven morot.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Red med majsstärkelse. Välj quinoa, hirs eller ris i stället. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör, mjölkdryck och matgrädde. Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Budgetmat, Morot, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?