Rotsakspytt med chèvre

Rotsakspytt med chèvre

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
En vegetarisk variant av en klar lunchfavorit.
Fler recept på:
Morot, Potatis, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. 200 g potatis
    2. 500 g rotfrukter – kålrot, morot, palsternacka
    3. 2 msk smör
    4. ½ tsk salt
    5. 2 krm nymald svartpeppar
    6. 2 msk hackad persilja
    7. 100 g chèvre
    8. inlagda rödbetor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna potatis och övriga rotfrukter. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

    2. 2.

      Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek i ugn, ca 10 minuter.

    3. 3.

      Strö över persilja, servera pytten med ost och rödbetor.

Fler recept på:
Morot, Potatis, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?