Rotsakskaka med stekt fläsk

Rotsakskaka med stekt fläsk

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Till frukost eller kanske lunch?
Fler recept på:
Frukost, Potatis, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 400 g färskt fläsk i skivor
    2. 500 g potatis
    3. 250 g morötter
    4. 250 g rotselleri
    5. 1 st purjolök
    6. salt och peppar
    7. smör till stekning
  1. Servering

    1. lingonsylt och persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen, morötterna och rotsellerin och riv rotsakerna grovt. Strimla purjolöken, blanda den med det rivna i en bunke, salta och peppra.

    2. 2.

      Smält smör i en stekpanna. Häll i rotsaksblandningen och tryck ihop till en kaka. Lägg på ett lock och grädda på medelvärme i ca 10 minuter. Stjälp upp rotsakskakan på en stor tallrik. Lägg en ny klick smör i pannan, låt kakan glida ner och stek även andra sidan i ca 5 minuter.

    3. 3.

      Stek fläskskivorna frasiga i en stekpanna, salta och peppra. Servera fläsket och rotsakskakan med lingonsylt och en liten kvist persilja.

Fler recept på:
Frukost, Potatis, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?