Rotfruktssoppa med kål- och bacontopp

Rotfruktssoppa med kål- och bacontopp

Av: / Foto: Erik Karlsson
30 min
4 personer
Smarrig rotfruktssoppa med rödkål som toppas med bacon.
Fler recept på:
Soppa, Sallad, Rödkål, Morot, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 700 g rotfrukter, palsternackor, potatis, rotselleri
    2. 1 st purjolök
    3. 8 dl grönsaksbuljong, 1 tärning (glutenfri)
    4. 3 dl vispgrädde
    5. salt, peppar
    6. 1 dl finstrimlad rödkål
    7. 1 st morot, riven
    8. 1–2 pkt tärnat bacon
    9. 2 msk pumpakärnor
    10. 200 g färskost
    11. 1 dl filmjölk naturell

Gör så här

    1. 1.

      Skala och tärna rotfrukterna. Skär purjolöken i slantar.

    2. 2.

      Koka rotfrukterna och purjolöken mjuka i buljongen. Mixa soppan slät med en mixerstav. Tillsätt vispgrädden, koka upp igen och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Blanda rödkål, morot och pumpakärnor. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

    4. 4.

      Häll upp soppan i fyra djupa tallrikar, strö över rödkålssalladen och det knaperstekta baconet.

Fler recept på:
Soppa, Sallad, Rödkål, Morot, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?