Rotfruktssoppa med ingefära och chili

Rotfruktssoppa med ingefära och chili

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 rotselleri
    2. 4 morötter
    3. 2 potatisar
    4. 1 gul lök
    5. 1 msk smör
    6. 1 l grönsaksbuljong
    7. 1 dl grädde
    8. 1 msk riven ingefära
    9. 1 dl mjölk
    10. 3 msk vetemjöl
    11. 1 tsk salt
    12. 2 krm vitpeppar
    13. 3 msk hackad persilja
  1. Till servering

    1. sweet chili-sås
    2. gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Skala rotfrukterna och skär dem i tunna skivor. Stek löken glansig i smör i en kastrull. Häll i rotfruktsbitarna, låt dem fräsa med utan att ta färg

    2. 2.

      Häll i grönsaksbuljongen, sjud ca 10 min tills rotfrukterna är mjuka. Mixa till puré

    3. 3.

      Tillsätt grädde och ingefära. Blanda mjölk och mjöl, rör ner. Sjud soppan ca 3 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja

    4. 4.

      Ringla sweet chili-sås och gräddfil över. Servera

Är innehållet i detta recept olämpligt?