Rotfruktspytt med ryggbiff

Rotfruktspytt med ryggbiff

Av: / Foto: Ludwig Swanberg
40 min
4 personer
En rotfruktspytt ser så aptitlig ut och passar så bra till en mör ryggbiff. Servera med en grönsallad.
Fler recept på:
Biffar, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 4 st ryggbiffar
    2. 4 st potatisar
    3. 2 st morötter, gärna olika färger
    4. 2 st palsternackor
    5. 100 g rotselleri
    6. 3 dl grönsaksbuljong
    7. 2 st gula lökar
    8. salt, svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär rotfrukterna i små tärningar. Fräs hastigt i lite olivolja. Tillsätt buljong och låt puttra tills rotfrukterna mjuknat och buljongen kokat in.

    2. 2.

      Hacka löken och tillsätt den. Fräs så att pytten får lite färg. Krydda och rör om försiktigt. Salta och peppra biffen och grilla eller stek den ett par minuter på varje sida. Servera med pytten och en god sallad.

Fler recept på:
Biffar, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?