Rotfruktspytt med kapris

Rotfruktspytt med kapris

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Numer får även vegetarianer njuta av den klassiska pyttipannan, som här har fått en ny tappning med en smaksensation av rödbetor, rotselleri och morötter. Pytten blir extra matig med ett stekt ägg på toppen.
Fler recept på:
Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 400 g potatis
    2. 400 g råa rödbetor
    3. 200 g rotselleri
    4. 4 st morötter
    5. 1 st gul lök
    6. 2 msk olja
    7. 1 tsk salt
    8. 2 krm peppar
    9. 1 tsk torkad rosmarin
    10. 3 msk kapris
    11. persilja
    12. 4 st ägg
    13. riven färsk pepparrot

Gör så här

    1. 1.

      Skala och tärna rotfrukter och lök. Stek dem mjuka på medelvärme.

    2. 2.

      Krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda. Strö över kapris och persilja.

    3. 3.

      Stek äggen, servera pytten med stekta ägg och riven pepparrot.

Fler recept på:
Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?