Rotfruktsoppa med topping

Rotfruktsoppa med topping

Av:
30 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st Purjolök
    2. 0,5 st Rotselleri
    3. 4 st Potatisar
    4. 2 st Morötter
    5. 2 st Vitlöksklyftor
    6. 5 dl Grönsaksbuljong
    7. 1,5 dl Grädde

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att dela alla grönsaker i centimeterstora bitar. Bryns sen allt i lite olja eller smör i en kastrull, i ca 5 minuter.

    2. 2.

      Slå på buljong och se till att allt täcks. Koka upp och låt skjuda tills alla grönsaker är mjuka, cirka 15 minuter.

    3. 3.

      När grönsakerna är mjuka kan du dra kastrullen från plattan och mixa alltsammans slätt med en stavmixer.

    4. 4.

      När allt är slätt, rör då ner grädden och se till att allt blir blandat

    5. 5.

      Servera med lite knaprig bacon

Är innehållet i detta recept olämpligt?