Rotfruktsgratäng med osttäcke

Rotfruktsgratäng med osttäcke

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
6 portioner
Härlig rotfruktsgratäng täckt med ost.
Fler recept på:
Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg rotfrukter; t ex morötter, palsternackor, kålrot
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 2 msk grovmald senap
    4. 1 tsk salt
  1. Osttäcke

    1. 2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
    2. 100 g smör
    3. 2 dl riven lagrad ost
    4. 25 g mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva rotfrukterna i tunna skivor. Koka dem nästan mjuka i 10 min.

    2. 2.

      Häll av kokvattnet och lägg dem i en ugnsform. Blanda crème fraiche och senap och bred det över. Salta.

    3. 3.

      Mixa mjöl, smör och ost. Blanda ner mandeln förhand. Strö smulorna över rotfrukterna. Stek i 225°, ca 15 min eller till fin färg.

    4. 4.

      Servera gratängen med sallad.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj glutenfritt mjöl t ex mandelmjöl, bovetemjöl. Laktosintolerans: Välj laktosfri crème fraiche och smör.
Fler recept på:
Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?