Rotfruktscrêpes med oxkött

Rotfruktscrêpes med oxkött

Av: / Foto: Line Falck
45 min
4 personer
Smarrig rotfruktscrêpes fyllt med oxkött.
Fler recept på:
Vitlök, Crêpes, Pannkakor, Sallad
Annons

Ingredienser

  1. Crepês

    1. 6 st ägg
    2. 4 dl vetemjöl
    3. 1 tsk salt
    4. 4 dl mjölk
    5. 400 g blandade rotfrukter, t ex morötter, palsternacka och rotselleri
    6. 50 g smör till stekning
  2. Fyllning

    1. 2 st gula lökar
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 400 g oxkött, strimlat
    4. 2 msk olivolja
    5. salt och peppar
    6. 1 dl vatten
  3. Gratinering

    1. 100 g riven ost
    2. 1 msk färsk timjan
  4. Servering

    1. grönsallad
    2. kokt ris

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med fyllningen. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs hacket med köttet i oljan ett par min. Salta och peppra. Tillsätt vattnet och låt koka tills köttet är mört

    2. 2.

      Vispa äggen. Rör ner mjöl och salt, lite i taget. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Låt stå och svälla i 10 min. Skala under tiden rotfrukterna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Vänd ner rivet i smeten. Stek 4 stora pannkakor i smör.

    3. 3.

      Fördela köttet på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnsform. Toppa med ost, timjan, lite salt och peppar. Ställ in i 200° varm ugn och gratinera tills osten har smält, ca 25 min. Servera direkt tillsammans med sallad och ris.

Fler recept på:
Vitlök, Crêpes, Pannkakor, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?