Rotfruktschips med pepparrots- och rödbetsdipp

Rotfruktschips med pepparrots- och rödbetsdipp

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
45 min
4 personer
Visst finns det färdiga rotfruktschips, men inget slår hemmagjorda! Servera med två krämiga dippsåser.
Fler recept på:
Vitlök, Potatis, Rödbeta, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 1 rödbeta
    2. 1 gulbeta
    3. 1 polkabeta
    4. 1 morot
    5. 1 palsternacka
    6. 1 rotselleri
    7. 1 mandelpotatis
  1. Rödbetsdipp:

    1. 1 1/2 dl gräddfil
    2. 2 msk rödbetsjuice
    3. 1 vitlöksklyfta (riven)
    4. salt
  2. Pepparrotsdipp:

    1. 1 1/2 dl gräddfil
    2. 4 cm pepparrot
    3. cayennepeppar
    4. salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienserna till de båda dippsåserna, smaka av med salt. Låt dem stå minst 30 minuter och ta smak.

    2. 2.

      Skrubba alla rotfrukterna ordentligt rena. Skiva dem tunt, gärna med en mandolin. Sätt fritösen på 170° eller värm frityrolja i en gryta till samma temperatur. Använd gärna termometer.

    3. 3.

      Fritera de tunna skivorna så de blir krispiga och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Salta dem direkt när de är nyfriterade.

Fler recept på:
Vitlök, Potatis, Rödbeta, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?