Rotfrukt i ugn

Rotfrukt i ugn

Av:
45 min
4 portioner
För den som vill ha något lite mer än bara potatis till maten.
Annons

Ingredienser

  1. Rotfrukter

    1. 4 st Potatis
    2. 2 st Morot
    3. 2 st Palsternacka
  2. Övrigt

    1. Olivolja
    2. Äppelcidervinöger
    3. Salt
    4. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 200 grader

    2. 2.

      Skala alla rotfrukter och skiva dem i önskad storlek

    3. 3.

      Lägg allt i en bunke där du tillsätter lite olja, lite äppelcidervinäger, salt och peppar. Rör sedan om.

    4. 4.

      Lägg ut allt på en plåt och låt gräddas i ugnen. Efter ca 20 minuter, ta ut plåten och rör om rotfrukterna. Vid behov, tillsätt en skvätt olja. Därefter låt den gräddas klart.

    5. 5.

      Tiden för hur lång tid det tar kommer bero på storleken på rotfrukterna, men normalstora ej förkokta potatisklyftor tar ca 45 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?