Rostbröd med citron och timjan

Rostbröd med citron och timjan

120 min
2 Stycken
Smarrigt frukostbröd med citron och timjan!
Annons

Ingredienser

    1. 50 g Jäst
    2. 1 dl vatten - 37 grader
    3. 0.5 dl Olivolja
    4. 2 dl linfrön - krossade
    5. 0.5 msk havssalt
    6. 0.5 msk Honung
    7. 4.5 dl naturell yoghurt
    8. 2 st citroner - rivet skal
    9. 1 dl färsk timjan - hackad
    10. 12 dl vetemjöl special

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olivolja, salt, linfrön, yoghurt, honung, citronskal och timjan. Tillsätt mjölet. Kör degen i maskin i minst 10 minuter, eller knåda ännu längre för hand; det ska bli en smidig deg.

    2. 2.

      Lägg en handduk över bunken och låt degen jäsa i minst 1 timme, gärna 2, till dubbel storlek. Smörj 2 avlånga formar som rymmer 1 1/2 liter. Dela degen i 2 delar och forma två avlånga limpor som du lägger i formarna. Låt jäsa i 30 minuter.

    3. 3.

      Värm ugnen till 225°. Ställ in formarna i den nedre delen av ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?