Rostbiff med tomater

Rostbiff med tomater

Av: / Foto: arla.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 600 g rostbiff eller fransyska
    2. smör
    3. 3/4 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
    5. 1 msk hackad färsk timjan
    6. 300 g körsbärstomater på kvist
    7. 3 st lagerblad
    8. flingsalt
    1. potatisgratäng
    2. haricots verts

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125°.

    2. 2.

      Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan

    3. 3.

      Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet.

    4. 4.

      Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, 45-60 min. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar.

    5. 5.

      Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare 10 min.

    6. 6.

      Servera med potatisgratäng och haricots verts med vitlök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?