Sätt ugnen på 125 °C.
Krydda köttbiten runtom med salt och peppar. Klappa in dem så att de får fäste. Bryn steken runtomkring i stekpannan så den får fin färg.
Lägg det brynta köttet i en passande ugnsform, inte för stor. Stick in en ugnstermometer i mitten av biten, ställ in i ugnen.
Ta ut rostbiffen när den nått en innertemperatur på 64 grader. (Räkna med ca 1 timme per kilo)Spara spadet i en skål och låt rostbiffen svalna.
Blanda ingredienserna till såsen i en skål, addera ca 0,5 av spadet från köttet.
Lägg den avsvalnade rostbiffen i en plastpåse, häll såsen över och pressa ut luften ur påsen så att såsen omger hela biten.Låt stå, gärna över natten.
Häll upp såsen i en separat skål och skiva upp köttet vid servering.Man kan med fördel hälla resterande sås över köttet igen när man förvarar rester.