Rostbiff med sås

Rostbiff med sås

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Sås

    1. 1,2 kg Fransyska/rostbiff/innanlår
    2. flingsalt
    3. peppar
    4. smör
  2. Sås

    1. 1 dl coconut aminos
    2. 2 msk balsamvinäger
    3. 2 tsk honung
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 0,5 msk vitpeppar
    6. 1 msk timjan
    7. 0,5 dl spad från köttet

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 °C.

    2. 2.

      Krydda köttbiten runtom med salt och peppar. Klappa in dem så att de får fäste. Bryn steken runtomkring i stekpannan så den får fin färg.

    3. 3.

      Lägg det brynta köttet i en passande ugnsform, inte för stor. Stick in en ugnstermometer i mitten av biten, ställ in i ugnen.

    4. 4.

      Ta ut rostbiffen när den nått en innertemperatur på 64 grader. (Räkna med ca 1 timme per kilo)Spara spadet i en skål och låt rostbiffen svalna.

    5. 5.

      Blanda ingredienserna till såsen i en skål, addera ca 0,5 av spadet från köttet.

    6. 6.

      Lägg den avsvalnade rostbiffen i en plastpåse, häll såsen över och pressa ut luften ur påsen så att såsen omger hela biten.Låt stå, gärna över natten.

    7. 7.

      Häll upp såsen i en separat skål och skiva upp köttet vid servering.Man kan med fördel hälla resterande sås över köttet igen när man förvarar rester.

Är innehållet i detta recept olämpligt?