Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost-topping

Rostat surdegsbröd med edamamebönor och fetaost-topping

25 min
2 personer
En smarrig smörgås till förrätt eller som lunch.
Fler recept på:
Picknickmat, Fetaost, Aubergine, Bönor, Citron, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 350 g edamamebönor i skal
    2. 100 g fetaost
    3. 2 msk myntablad (hackade)
    4. svartpeppar från kvarn
    5. 1 msk jungfruolivolja
    6. 50 g blandade sallatsblad
    7. 10 körsbärstomater (halverade)
    8. 1 tsk citronjuice
    9. 4 små surdegsbrödskivor

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten i en liten kastrull.

    2. 2.

      Tillsätt bönskidorna och koka i 4 minuter. Häll av i durkslag och skölj tills bönorna kallnat.

    3. 3.

      Tryck ut bönorna i en skål. Smula över fetaosten och strö över myntan. Krydda med nymalen svartpeppar och ringla över 2 tsk olivolja. Rör om.

    4. 4.

      Vänd runt tomater och sallat tillsammans med resterande olivolja och citronjuice. Rosta brödet i brödrosten, skeda upp röran på brödet och servera med salladen.

Tips från kocken

Välj surdegsbröd som har lägre GI. Eller byt ut brödet mot stekta aubergineskivor
Är innehållet i detta recept olämpligt?