Rostade vitlöksbröd med miniomeletter och spenatsallad

Rostade vitlöksbröd med miniomeletter och spenatsallad

Av: / Foto: Peter Phillips
35 min
4 personer
Perfekt som lunch!
Fler recept på:
Budgetmat, Picknickmat, Sallad, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 skivor grovt formbröd
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 2 msk smör
    4. 2 ägg
    5. 1 dl färskriven parmesanost (spara lite till serveringen)
    6. salt och peppar
    7. 1 nypa socker
    8. smör
    9. 50 g babyspenat
    10. 2 salladslökar
    11. 3 msk olivolja
    12. 1 msk vitvinsvinäger
    13. flingsalt och grovmalen svartpeppar
    14. 1 gul paprika
    15. 8–10 körsbärstomater

Gör så här

    1. 1.

      Stansa ut 4 runda skivor formbröd med hjälp av ett dricksglas. Dela vitlöksklyftan och gnid i brödskivorna på bägge sidor. Bred smör på ovansidan och rosta i ugnen tills brödet fått fin gyllene färg.

    2. 2.

      Knäck äggen i en skål och vispa ihop med riven parmesanost, salt, peppar och socker.

    3. 3.

      Värm en plättlagg med smör och häll i äggblandningen, så mycket det går utan att det rinner över. Stek miniomeletterna gyllene på båda sidor

    4. 4.

      Blanda spenaten med finhackad salladslök, olivolja och vinäger. Strö över några nypor flingsalt och lite svartpeppar och blanda runt.

    5. 5.

      Lägg spenatsallad på varje brödskiva, en mini omelett, några halverade körsbärstomater och ett par skivor paprika. Avsluta med att strö över ite grovriven parmesanost.

Tips från kocken

Miniomeletterna görs enklast i en plättlagg eller i en liten stekpanna.
Fler recept på:
Budgetmat, Picknickmat, Sallad, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?