Rostade rotfruktstärningar med krasse

Rostade rotfruktstärningar med krasse

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
55 min
4 personer
Ett utsökt tillbehör till lax, kyckling eller kött. Eller ät dem bara som de är – komplettera då med en sallad.
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 dl ättika
    2. 1 dl socker
    3. 1 1/2 dl vatten
    4. 2 palsternackor
    5. 2–3 morötter
    6. 1 rotselleri
    7. 1 kålrot
    8. 8 röda steklökar
    9. smör till rostning
    10. 1 ask krasse
    11. olivolja
    12. flingsalt och svartpeppar (från kvarn)

Gör så här

    1. 1.

      Koka en 1-2-3-lag med 1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1 1/2 dl vatten. Skala, tvätta och skär alla rotfrukterna i tärningar 3 x 3 cm.

    2. 2.

      Blanchera (koka snabbt upp) alla tärningarna, ta upp och kyl ner i kallt vatten. Blanchera lökarna med skalet på tills de är mjuka. Ta upp, skala och dela lökarna. Lägg dem i 1-2-3-lagen. Låt vila i lagen i minst 30 minuter.

    3. 3.

      Rosta rotfruktstärningarna i smör i en varm stekpanna tills de fått fin färg. Toppa med den inlagda löken och klipp över krasse.

Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?