Rostade rotfrukter med ingefärsmarinad

Rostade rotfrukter med ingefärsmarinad

Av: / Foto: Erik Karlsson
90 min
4 port
Passa på och njut av nyskördade rotfrukter när de smakar som bäst.
Fler recept på:
Budgetmat, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 1 knippe späda morötter
    3. 4 st palsternackor
    4. 4 st gulbetor el rödbetor
    5. 20 g smör
    6. 2 dl vitt vin
    7. 1 dl strösocker
    8. 2 msk strimlad ingefära
    9. 140 g tärnat bacon
    10. 3 msk hackad gräslök
    11. 100 g chèvreost

Gör så här

    1. 1.

      Skala och dela rotfrukterna i bitar. Lägg dem på en plåt med bakpapper, hyvla över smöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

    2. 2.

      Koka ihop vin, socker och ingefära till en marinad. Blanda rotfrukterna med marinaden och låt stå minst 1 tim.

    3. 3.

      Knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper.

    4. 4.

      Fördela rotfrukterna på fyra tallrikar, strö över bacon, gräslök och bitar av chèvre.

Fler recept på:
Budgetmat, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?