Rostade rotfrukter med hasselnötter

Rostade rotfrukter med hasselnötter

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 personer
Enkelt, gott och perfekt buffémat. Vi använde nyskördade rotfrukter som man inte ens behöver skala, bara tvätta.
Fler recept på:
Nötter
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 5 st gula morötter
    3. 5 st orange morötter
    4. 5 st polkabetor
    5. 3 msk oliv- eller rapsolja
    6. 3 msk grovt hackad persilja
  1. Topping

    1. 1/2 dl grovt hackade hasselnötter
    2. 2–3 msk flytande honung
    3. 2–3 msk olivolja
    4. lite flingsalt
  2. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Tvätta och skrubba rotfrukterna noga. Skölj av dem väl. Är de helt färska och rätt i säsong, behövs de inte skalas. Dela morötterna i halvor eller tre bitar på varje på längden.

    3. 3.

      Ansa rödbetorna och dela dem i klyftor. Blanda rotfrukter, olja och persilja. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 30–35 minuter.

    4. 4.

      Blanda samman hackade nötter, honung och olja. Rippla blandningen över rotfrukterna och garnera med kryddgrönt.

Fler recept på:
Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?