Rostade rotfrukter i saffransvinägrett

Rostade rotfrukter i saffransvinägrett

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg rotsaker (t ex palsternacka, sötpotatis och morot)
    2. avokadoolja/kokosolja
    3. salt
  1. Vinägrett

    1. 2 msk olivolja
    2. 2 msk äppelcidervinäger
    3. 1 msk honung
    4. 0,25 g saffran
    5. 2 tsk dijonsenap
    6. 1 klyfta vitlök
    7. salt
    8. peppar
  2. Till servering

    1. 0,5 kruka persilja
    2. 0,5 liten rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C. Skala och klyfta rotfrukterna och lägg dem på en plåt.

    2. 2.

      Ringla lite olja över rotfrukterna och salta. Blanda omkring och rosa sen i ugnen i ca 25 minuter tills de är mjuka men håller ihop bra.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienser till vinägretten, enklast är att lägga dem i en glasburk med lock och skaka tills allt är fint blandat.

    4. 4.

      När rotfrukterna är färdiga och fortfarande varma så häller du över vinägretten och blandar ihop. Dekorera med lite persilja och strö över finhackad rödlök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?