Rostad tomatsoppa

Rostad tomatsoppa

Av: / Foto: Heléne Linsjö
80 min
4 personer
Recept på tomatsoppa.
Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Citron, Tomater, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 8 st plommontomater
    2. 1 st gul lök
    3. 3 st vitlöksklyftor
    4. 2–3 msk olivolja
    5. salt och peppar
    6. 7 dl grönsaksbuljong
    7. 1 tsk balsamvinäger
    8. 1–2 msk flytande honung
  1. Till servering

    1. 2 dl riven västerbottensost
    2. 1 dl hackad persilja
    3. 1 tsk rivet citronskal
    4. 4 skivor rostat surdegsbröd

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Halvera tomaterna. Skala lök och vitlök. Lägg tomater, lök och vitlök på en ugnsplåt och ringla olivolja över. Salta och peppra lätt.

    2. 2.

      Ställ in i 175° varm ugn och ställ timern på ca 45 min.

    3. 3.

      Ös ner allt från ugnsplåten i en kastrull och häll på buljongen. Låt koka i ca 20 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och honung.

    4. 4.

      Blanda ost med persilja och citronskal. Fördela på de rostade bröden och servera dem till soppan eller lägg upp i en skål bredvid.

Fler recept på:
Budgetmat, Vitlök, Citron, Tomater, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?