ROSTAD TOMAT OCH KRONÄRTSKOCKSPASTA av Johanna Bradford

ROSTAD TOMAT OCH KRONÄRTSKOCKSPASTA av Johanna Bradford

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 3 msk olivolja
    2. 1 stor nypa chiliflakes
    3. 400 g små tomater
    4. 300 g kronärtskockor i olja
    5. 6 små soltorkade tomater
    6. 1/2 citron
    7. salt
    8. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Värm oljan i en panna tillsammans med en stor nypa torkad chili. Stek på mellanhög värme i 4-5 minuter

    2. 2.

      Lägg i hela tomater i pannan när chilin är aromatisk och väldoftande och höj samtidigt värmen. Tomaterna ska inte spricka men gärna rostas och få färg i skinnet. Låt kronärtskockorna rinna av, strimla de soltorkade tomaterna och lägg ner i pannan tillsammans med tomaterna. Stek i ytterligare 4-5 minuter, pressa sen över en halv citron och lägg skalet med snittsidan nedåt i pannan. Höj värmen och låt reducera ner. Smaka av med med salt och peppar.

    3. 3.

      Koka under tiden pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av, ringla på lite olivolja och mal ordentligt med svartpeppar över.

    4. 4.

      Ta tomat och kronärtskocksåsen av värmen och riv mozzarella över. Servera genast!

Är innehållet i detta recept olämpligt?