Rostad rotfruktsallad med feta och mathavre

Rostad rotfruktsallad med feta och mathavre

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
5 personer
Rotfruktssalladen är god att äta som den är eller ihop med kött, fisk eller fågel.
Fler recept på:
Sallad, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 4 st rödbetor
    2. 2 st morötter
    3. 2 st palsternackor
    4. olja
    5. salt och peppar
    6. 2 dl mathavre
    7. ev 1 kycklingbuljongtärning
    8. 1/2 dl hackad persilja
    9. 150 g fetaos
  1. Garnering

    1. granatäppelkärnor (färska eller frysta)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Skala rotfrukterna och dela dem i ganska stora bitar. Rosta dem i varm ugn i ca 30 minuter med lite olja, salt och peppar.

    3. 3.

      Koka mathavret enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt gärna en kycklingbuljongtärning för extra smak.

    4. 4.

      Blanda ihop rotfrukterna och mathavret, medan det fortfarande är ljummet, med hackad persilja och smulad fetaost. Strö över granatäppelkärnor.

Tips från kocken

Vänd gärna ner färska gröna blad i salladen, till exempel rucola eller babyspenat.
Fler recept på:
Sallad, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?