Rostad pumpasoppa

Rostad pumpasoppa

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 500-600 g butternutpumpa
    2. 2 gula lökar
    3. 6 vitlöksklyftor
    4. 1 röd chilifrukt
    5. 1–2 kvistar timjan
    6. 1/2 dl olivolja
    7. 6 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
    8. 2 1/2 dl kokosmjölk
    9. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Dela pumpaköttet i mindre bitar (inget skal ska vara med). Lägg köttet i en eldfast form tillsammans med gul lök i klyftor, hela vitlöksklyftor utan skal, en delad chilifrukt och några kvistar timjan.

    2. 2.

      Ringla olivolja över och rosta i ugnen på 225° i ca 20–30 minuter. Pumpan ska få lite färg i kanterna.

    3. 3.

      Plocka bort timjankvistarna och lägg över resten i en kastrull och häll på buljongen. Koka soppan några minuter och mixa slät med en stavmixer. Häll på kokosmjölken och låt soppan få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i varma sopptallrikar och servera med rostade pumpafrön. Dekorera ev med färsk timjan och några droppar olivolja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?