Rostad pumpa

Rostad pumpa

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
8 personer
Perfekt som tillbehör eller att servera på buffébordet.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg pumpa, gärna butternut
    2. 2 liter grönsaksbuljong, 2 tärningar (glutenfritt)
    3. 1 st röd chili
    4. 4 st vitlöksklyftor
    5. 1 msk flingsalt
    6. 1 kvist rosmarin
    7. 3 msk olivolja
    8. 150 g fetaost
    9. 1 st granatäpple

Gör så här

    1. 1.

      Dela och kärna ur pumpan, lägg den i en kastrull och häll över grönsaksbuljong. Koka 5 minuter. Ta upp och skär i tunna klyftor.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175 grader. Lägg på plåt med bakplåtspapper, strö över flingsalt, ställ in i ugn 15 minuter.

    3. 3.

      Höj temperaturen till 250 grader, skala och finhacka vitlök och chili, hacka rosmarin, strö över pumpan och ringla över oljan, rosta mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Smula över fetaost och kärnor från granatäpple.

Är innehållet i detta recept olämpligt?