Rostad potatissallad med kyckling och hemgjord pesto

Rostad potatissallad med kyckling och hemgjord pesto

40 min
4 Portioner
Hemgjord pesto är så gott! Rosta potatisen och stek kycklingen så har du en smarrig middag!
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Potatis
Annons

Ingredienser

  1. Rostad potatissallad med kyckling

    1. 800 g potatis
    2. 2 st mellanstora sötpotatisar
    3. 0.5 dl Olivolja
    4. 1 tsk timjan
    5. Salt
    6. peppar
    7. 2 st stora kycklingfiléer
    8. 2 msk Smör
  2. Pesto

    1. 1 kruka basilika
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 1 dl Olivolja
    4. 1.5 msk riven parmesan
    5. Salt
    6. nymalen svartpeppar
  3. Tillbehör

    1. 1 paket ärtskott eller solrosskott
    2. 1 liten rödlök
    3. 70 g rucola

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220°. Skala sötpotatisen, dela den i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen och baka cirka 20 minuter.

    2. 2.

      Skölj och skrubba potatisen under tiden och lägg dem i kallt vatten i en rymlig gryta. Koka upp och låt koka cirka 15 minuter eller tills de mjuknat något men fortfarande har kvar lite motstånd. Häll av vattnet och låt svalna något.

    3. 3.

      Bryt potatisarna på mitten och tryck sedan till dem med baksidan av en gaffel så att de krossas lätt. Lägg dem i den ugnsfasta formen tillsammans med sötpotatisen. Tillsätt eventuellt lite olja, salt och peppar och baka i ugnen cirka 20 minuter eller till potatisen är mjuk, krispig och gyllenbrun.

    4. 4.

      Hetta under tiden upp en panna med smör och stek kycklingfiléerna tillsammans med lite salt och svartpeppar. Låt svalna och dela sedan kycklingen i mindre bitar. Mixa alla ingredienserna till peston. Fördela potatis, sötpotatis, kyckling, vattenkrasse, rucola och rödlök på ett stort fat eller 4 mindre. Ringla över peston och servera.

Tips från kocken

Foto: Lisa Björner
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?