Rostad potatis med tomatvinägrett

Rostad potatis med tomatvinägrett

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
Servera till köttbiten eller kycklingen. Är potatisen stor, dela i tre lika stora bitar.
Fler recept på:
Citron, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 kg fast potatis, mellanstora
    3. 3 msk olivolja
    4. 1 tsk salt
    5. 1 krm svartpeppar
  1. Vinägrett

    1. 1 st rödlök
    2. 5 st soltorkade tomater i olja
    3. 1 dl urkärnade gröna oliver
    4. 3 msk rödvinsvinäger
    5. 3 msk olivolja
    6. 1/2 citron, rivet skal
    7. 3 msk finhackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Tvätta och halvera potatisen på längden. Blanda olivolja och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är gyllenbrun, ca 30 minuter.

    3. 3.

      Skala och finhacka löken. Strimla de soltorkade tomaterna, blanda samman vinägretten. Häll blandningen över potatisen och servera.

Fler recept på:
Citron, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?