Rostad potatis med citron- och örtmarinad

Rostad potatis med citron- och örtmarinad

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
6 port
Perfekt tillbehör på både buffén och till varmrätten.
Fler recept på:
Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 6-8 st stora fasta potatisar, klyftade
    3. 4 st morötter, i stavar
    4. 3 msk oliv- eller rapsolja
    5. flingsalt
    6. 3 msk finhackade örter, t ex persilja, timjan, rosmarin
    7. 1 st citron, skalet
  1. Garnering

    1. kryddgrönt, t ex persilja
    2. kryddtagetes

Gör så här

    1. 1.

      Placera potatis och morötter i en bakplåtspappersklädd långpanna. Häll över olja och vänd om så att oljan kommer åt samtliga rotfrukter. Strö över flingsalt, rosta i ugnens mitt ca 25-30 minuter.

    2. 2.

      Ta ut plåten och blanda ner örter och citronskal. Häll upp på ett fat eller i en skål. Garnera och servera.

Fler recept på:
Citron, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?