Rostad paprikasoppa

Rostad paprikasoppa

Av: / Foto: tasteline.com
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Soppa

    1. 6 st röda paprikor
    2. 250 g körsbärstomater
    3. 1/2 st gul lök
    4. 4 st vitlöksslyftor
    5. 1 msk olivolja
    6. 1 l vatten
    7. 2 tärn grönsaksbuljong
    8. 1/2 tsk sambal oelek
    9. 1 tsk honung, flytande
    10. salt
    11. svartpeppar
  2. Topping

    1. 2,5 dl matyoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Skölj paprikorna och cocktailtomaterna. Skär paprikorna i stora bitar. Skala lök och vitlöksklyftor.

    2. 2.

      Lägg allt på en plåt, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen ca 20 min tills paprikorna och tomaterna börjar få lite färg.

    3. 3.

      Koka upp vatten med buljong, sambal oelek och honung.

    4. 4.

      Ta ut paprikor och tomater från ugnen och tillsätt till buljongen. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills du får en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Toppa soppan med en klick yoghurt och servera med sallad vid sidan om.

Är innehållet i detta recept olämpligt?