Rostad majs- & sötpotatissoppa

Rostad majs- & sötpotatissoppa

Av:
Soppan är smaksatt med salvia och rejält med vitlök, faktiskt en hel lök. För grejen är att när man ugnsrostar vitlöken blir man av med den där skarpa smaken och får istället en mustig, rund och fantastiskt aromatisk löksmak.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl fryst* majs
    2. 1 sötpotatis
    3. 1 gul lök
    4. 1 vitlök
    5. 1 liten knippe salvia
    6. 3 dl havregrädde
    7. 5 dl vatten
    8. 0,5-1 tsk gurkmeja
    9. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala sötpotatisen och skär i bitar, skala löken och skär i klyftor. Dela vitlöken rakt av på mitten.

    2. 2.

      Lägg majs, sötpotatis, lök, vitlök och salvia på en oljad ugnsform, salta och peppra över. Rosta i ugnen på 225 grader tills råvarorna börjar få färg och sötpotatisen är mjuk.

    3. 3.

      Förflytta råvarorna till en kastrull, peta ut vitlöksklyftorna ur skalet och tillsätt havregrädde, vatten och gurkmeja. Låt koka upp.

    4. 4.

      Mixa sedan soppan helt eller halvt slät efter eget önskemål. Tillsätt eventuellt mer vatten till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.

    5. 5.

      Servera med t.ex. rostade pumpa- och solroskärnor, gräslöksblommor och strimlad lökblast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?