Rostad currypumpa med färsk svamp och fikon

Rostad currypumpa med färsk svamp och fikon

Av:
25 min
4 port
Toppa gärna med färska örter som t ex timjan eller dragon.
Annons

Ingredienser

    1. 1 butternutpumpa
    2. 1/2 blomkålshuvud
    3. 2 gula lökar
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 150 g champinjoner
    6. 150 g portabellasvamp
    7. 2 msk smör
    8. 1 msk curry
    9. svartpeppar
    10. 220 g fikon (torkade)
    11. 5 dl grönsaksfond
    12. salt
    13. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär pumpan i tärningar.

    2. 2.

      Bryt blomkålen i medelstora buketter, skala och skiva lök och vitlök. Skär svampen i bitar.

    3. 3.

      Rosta pumpa och blomkål gyllenbruna i smör i en gryta på medelvärme, ca 5 min. Tillsätt skivad lök, vitlök och kryddor och stek i ytterligare någon minut.

    4. 4.

      Tillsätt svamp, fikon och grönsaksfond och låt puttra i ca 10 min tills pumpan mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?