Rostad butternutpumpa med chèvre

Rostad butternutpumpa med chèvre

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
Butternutpumpan (en del butiker kallar den matpumpa) är god, snabblagad och kan ätas till nästan allting.
Fler recept på:
Halloween - skrämmande goda recept, Citron, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°-225°
    2. 1 st färsk butternutpumpa
    3. 2-3 msk olivolja
    4. 1 tsk flingsalt
    5. 1 krm svartpeppar
    6. 100-150 g chèvre
    7. 1/2 dl sultanrussin
    8. 1 msk flytande honung
    9. kvistar citrontimjan

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta pumpan. Dela och kärna ur den. Skär i klyftor och lägg i långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20-30 minuter, beroende på hur stor din pumpa är.

    2. 2.

      Smula sönder osten och blanda med russin. Strö över pumpaklyftorna. Ringla över honung och strö över timjan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?