Rostad blomkålssoppa

Rostad blomkålssoppa

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Snabb, enkel och krämig blomkålssoppa - klar på 20 min!
Fler recept på:
Soppa, Budgetmat, Blomkål
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg blomkål
    2. 3 msk smör
    3. 5 dl vatten
    4. 2 tärningar grönsaksbuljong
    5. 5 dl mjölk
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 1 knippe persilja

Gör så här

    1. 1.

      Dela blomkålen i buketter. Skär stocken i bitar och ta till vara även spädare delar av blasten.

    2. 2.

      Bryn blomkålen i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka blomkålen mjuk, ca 10 min.

    3. 3.

      Tillsätt mjölk och mixa soppan slät med stavmixer. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Strö över persilja. Servera med baguette.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Servera ett glutenfritt bröd till soppan. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Fler recept på:
Soppa, Budgetmat, Blomkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?