Rosmarinkryddad kyckling

Rosmarinkryddad kyckling

Av:
60 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 6 kycklingfiléer
    2. 3 msk citronsaft
    3. 1 tsk citronpeppar
    4. 5 msk worcestershiresås
    5. 2 morötter
    6. 1 gul lök
    7. 2-3 stjälkar bladselleri
    8. 200 g champinjoner
    9. 1 burk krossade tomater
    10. ca 4 dl kokta kikärtor eller vita bönor
    11. 1 tsk salt
    12. peppar
    13. 1 tsk smulad rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Tina kycklingen. Sätt ugnen på 175 grader. Gör en marinad av citronsaft, citronpeppar och 2 msk worcestershiresås. Vänd köttet i marinaden

    2. 2.

      Skala morötter och lök. Skiva morötterna tunt och hacka löken. Skölj och skiva svamp och bladselleri. Blanda grönsakerna med kikärtor/bönor i en ugnsfast form. Smaksätt med resten av worcestershiresåsen, salt och peppar

    3. 3.

      Lägg kycklingen på grönsakerna och stek i ugn ca 30-40 min eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är mjuka. Servera med kokt ris, gärna råris

Är innehållet i detta recept olämpligt?