Rosmarinbaguetter

Rosmarinbaguetter

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
3 baguetter
Riktigt smarriga och glutenfria rosmarinbaguetter.
Annons

Ingredienser

    1. 50 g smör
    2. 3 dl vatten
    3. 50 g jäst
    4. 3 kvistar färsk rosmarin
    5. 1 tsk salt
    6. 1/2 msk fiberhusk
    7. 500 g Semper Fin Mix

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vatten och värm till ca 37 grader. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen lösts upp.

    2. 2.

      Finfördela rosmarinbladen i en mortel. Rör ner salt, fiberhusk och rosmarin i degspadet. Arbeta in mjölmixen, men spara ca 1/2 dl till utbakningen. Låt jäsa 30 minuter.

    3. 3.

      Arbeta ihop degen och forma till 3 längder. Skär skåror i bröden och låt jäsa 20–30 minuter.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen, 250 grader, ca 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?