Rosenparfait a la Turkish Delight

Rosenparfait a la Turkish Delight

Av:
30 min
8 Personer
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      (Tid: 30 minuter. Mängd: 8 pers): 4 dl vispgrädde 5 st äggulor 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk flytande honung 2 tsk Rosenvatten 100 gram hallon, mixade och passerade till ca 1/2 dl hallonpuré 1 dl turkisk yoghurt Tillagning 1. Vispa grädden och ställ in den i kylen. 2. Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och honung i en separat bunke tills det är pösigt. Tillsätt rosenvatten och hallonpuré.

    2. 2.

      3. Vänd i den vispade grädden och yoghurten. Häll upp massan i en form och ställ i frysen minst 5 timmar. 4. Garnera eventuellt med kanderade rosenblad och ringla över flytande honung OBS: jag brukar ta betydligt mer rosenvatten. Den "tappar smak" i frysen. Till 1,5 sats som jag brukar göra så tar jag ca 5 teskedar ... Då blir det perfekt! Enligt receptskaparna så är "parfaiten underbar tillsammans med hallon och persikor. Maränger, valnötter och lättvispad grädde passar också bra till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?